Заради евентуалната съпричастност на магистрат Софийската градска прокуратура (СГП) ръководи разследването по случая с бракониерство в района на град Шипка в община Казанлък. На място бяха открити два убити елена и беше задържан мъж, по неофициална информация - съдия от Районния съд във Варна.

Досъдебно производство по случая е образувано на 18 август 2024 г. от разследващ полицай от Областната дирекция на МВР в Стара Загора, съобщиха от държавното обвинение. Разследването е започнало с оглед на местопроизшествието.

Досъдебното производство е за убит без разрешително едър дивеч в землището на град Шипка на 17 август 2024 г. Престъплението е квалифицирано по чл. 237, ал. 1 от НК. За това законът предвижда до една година затвор или глоба в размер от 100 до 300 лева.

По случая са разпитани на свидетели. Извършвано е и претърсване и изземване автомобил в условията на неотложност, за което впоследствие е съставен протокол и се очаква той да бъде одобрен от съда.

Прокуратурата е дала указания да бъдат назначени балистична и ветеринарно-медицинска експертиза. Разследването продължава.

Хванаха съдия бракониер с два убити елена край Шипка

Хванаха съдия бракониер с два убити елена край Шипка

По неофициална информация той е от Районния съд във Варна