"Отново имаме нарушение на инструкциите за безопасна работа. Както винаги така се получава, за съжаление, имаме такъв инцидент. Няма обгазяване. Спокойна е работата в "Арсенал", хората си работят. Няма причини за безпокойство на населението.".
Това заяви директорът на оръжейния завод "Арсенал" Николай Ибушев пред журналисти.

Човек загина при инцидент в завод "Арсенал"

Човек загина при инцидент в завод "Арсенал"

Към мястото на инцидента са насочени пожарни, линейки и полиция

Пред медии Ибушев разказа за инцидента в завода от тази сутрин. "В завод 3 при нарушаване на инструкциите за безопасна работа загива един работник, втори е тежко обгорен. В помещение, където има смесител за димна смес, а самият миксер трябва да се включи от пулта за управление, който е изнесен извън помещението при затворена врата, по непонятни за нас причини в същия момент двамата работници се озовават вътре с работещ миксер.
В тоз момент, случвайки се нещо със самия миксер, той се възпламенява. Пламъкът обгаря единия (служител - б.р.), който почива. Вторият работник е тежко обгорен в момента в болницата. Не зная какво е състоянието му", каза Ибушев.

Прокуратурата влезе  след инцидента в "Арсенал"

Прокуратурата влезе след инцидента в "Арсенал"

На място е и административният ръководител на прокуратурата Дичо Атанасов

В инструкцията ясно и точно е указано, че миксерът трябва да се включи при затворена врата без да има в помещението хора. Комисия проверява какво са правили работниците при работещ миксер в помещението. Тя ще разследва свидетели, веществени доказателства. Аз не мога да се наема да кажа с какво заключение ще завърши комисията, допълни Ибушев.

И трудови инспектори разследват смъртта на работника от "Арсенал"

И трудови инспектори разследват смъртта на работника от "Арсенал"

От КНСБ отпускат помощ за семейството на загиналия мъж и за пострадалия му колега