Един човек е загинал, а друг е сериозно обгорял при възпламеняване в завод 3 на "Арсенал" в Казанлък, съобщи БГНЕС.

Към мястото на инцидента са насочени пожарни, линейки и полиция.

Силовият министър Валентин Радев коментира в кулоарите на парламента инцидента в "Арсенал".
По негова информация се е запалила бъркалка. Пострадалите са били вътре в помещението, а реално не е трябвало да са там, тъй като се е работело дистанционно. Запалилата се смес ги е обгорила.
Защо са били вътре тепърва ще става ясно, коментира Радев. Ясно е, че работниците са нарушили технологичната дисциплина.

Инцидентите стават основно поради човешка грешка, неспазване на технологията в случая, обясни МВР шефът. Инцидентът се проверява от съответните служби.

Министърът на икономиката Емил Караниколов е информиран за инцидента, стана ясно от коментара му на заседанието в Министерски съвет. В момента там са Пожарна безопасност и служба КОС. По думите на Караниколов става въпрос за производствена авария. Министърът посочи, че "Арсенал" е 100% частно дружество.

Министър Караниколов изказа съболезнования към близките на загиналия. "Наистина изключително неприятен инцидент", коментира той.

И трудови инспектори разследват смъртта на работника от "Арсенал"

И трудови инспектори разследват смъртта на работника от "Арсенал"

От КНСБ отпускат помощ за семейството на загиналия мъж и за пострадалия му колега

Припомняме, през февруари 2016 година, цех 120 на завод 3 на "Арсенал" - Казанлък бе проверен, а инспекция по труда е извършила проверката, която завършва с акт за неправилно съхранение на барутни вещества.

В средата на април 2016 година при инцидент по време на работа, възникна пожар в завод "Арсенал, при който загинаха двама работници.

Пламналият цех в "Арсенал" с редица нарушения през февруари месец

Пламналият цех в "Арсенал" с редица нарушения през февруари месец

Проверка на Инспекция по труда завършила с акт

Припомняме, през май 2016 година, бе назнзачена съдебно-медицинска и технически експертиза от Окържната прокуратурат в Стара Загора, която разследва инцидент и в завод 4 на "Арсенал" в град Мъглиж.

Припомняме, по време на нощната смята на 27 май в 22.25 часа възникна взрив, при който загина 52-годишен работник от Стара Загора. Той е загинал на място вследствие получените наранявания. Взривът е възникнал по време на пресоване на взривното вещество - хексоген.

Две експертизи изясняват последния инцидент в „Арсенал”

Две експертизи изясняват последния инцидент в „Арсенал”

Иззета е и техническата документация