Работният процес в завод „Арсенал” продължава по график, съобщава Нова телевизия. Днес се очаква разследващите да разпитат свидетели на вчерашния трагичен инцидент. Целта е да се изясни причината за възникването на огъня.

Припомняне, че двама работници загинаха при инцидент в цех на военния завод. Първоначално бе съобщено, че е избухнал взрив, който е последван от пожар. Впоследствие от „Арсенал” категорично опровергаха информациите за взрив. Потвърдиха, че става въпрос за силен пожар.

Взрив в завод "Арсенал" уби двама
Обновена

Взрив в завод "Арсенал" уби двама

Няма опасност от последващи взривове

Загиналите мъже са били дългогодишни служители в завода. Запалило се помещението, в което работели. Двамата служители са починали от изгарянията си. В помещението се намирали още четирима души, които са успели да избягат. Именно те ще бъдат разпитани днес от разследващите.

„Арсенал” опроверга, че е имало взрив, запалване убило работниците
Обновена

„Арсенал” опроверга, че е имало взрив, запалване убило работниците

Специалист по производство на барути и настройчик са загинали

Предполага се, че човешка грешка може да е предизвикала инцидента. Пред БиТиВи обаче близки на загиналите са категорични, че не може да става въпрос за човешка грешка. Според някои причината е, че се назначават хора, които нямат образование и не могат да работят с взривни вещества. Не се изключва и техническа неизправност

Окръжният прокурор на Стара Загора вчера е обяснил, че срокът за разследването е два месеца, но при нужда може да бъде удължен.

След приключване на разследването, се очаква семействата на загиналите служители да бъдат обезщетени.

От „Арсенал” увериха, че екологични щети вследствие на инцидента няма.