ПОСЛЕДНО: Шефката на МВР Петя Първанова отстрани временно Флоров от длъжност

Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу шефа на ГДБОП Станимир Флоров за престъпление по чл. 302а (подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай).

Градският прокурор Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП, обявиха от прокуратурата.

Около Цветанов мирише все по-лошо, скочиха ДПС и БСП
Още...

Това става, след като преди два дни на редакционните мейли на няколко медии, както и в прокуратурата, пристигнаха огромен брой строго секретни материали, свързани със Станимир Флоров.

От прокуратурата уточняват, че в хода на извършената проверка, започнала веднага на 17 април, от МВР и ДАНС са изискани оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров.

Плевнелиев натисна МВР шефа да отстрани Флоров
Още...

От анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела (общо четири).
От съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление по чл. 302а (подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай).

Образуваното досъдебно производство срещу Флоров ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, като ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация).

Припомняме, той е сочен за особено близък до бившия министър Цветанов, като след падането на кабинета Борисов имаше редица призиви към новия служебен министър да освободи Флоров от поста му.

Цветан Цветанов защити Станимир Флоров
още...

Припомняме, през септември 2009 година, няколко месеца след идването си на власт, кабинетът на ГЕРБ и вътрешният министър Цветонов възстановиха ГДБОП, които до тогава бяха структурирани в Дирекция "Противодействие на организираната и тежката престъпност", която от своя страна е към Главна дирекция "Криминална полиция".
За шеф на антимафиотите и назначен кумецът на Цветанов Станимир Флоров.