Ангел Антонов, началникът Националната служба за охрана (НСО) е подал оставка, съобщава "Гласове".

От администрацията на президента коментираха пред news.bg, че към момента няма депозиран такъв документ. Ако такава оставка е на лице, обществеността ще бъде информирана своевременно.  

"Гласове" информира, че формална причина за молбата за напускане, която беше депозирана в понеделник вечерта, е предложение за друга работна позиция, но реалната причина е прокурорска проверка за извършени от него злоупотреби.

Прокуратурата погна НСО

Прокуратурата погна НСО

Твърди се, че е заради разхищение на средства

Военно-окръжната прокуратура започнала проверка по няколко сигнала, подадени от служители на НСО. Сигналите твърдят, че ловни излети на Антонов били маскирани като командировки. Той е ловувал в ловното стопанство "Кричим".

Припомняме, миналата година НСО беше замесено в скандал относно джиповете на държавните горски стопанства.

Антонов има дългогодишна кариера в МВР. Той получи поста по предложение на правителството през 2014 г. и беше назначен на поста от президента Росен Плевнелиев. През юни 2017 г. в НСО провериха всички служители, които отговарят за сигурността на автомобилите. Проверката се осъществи заради сигнала с развитите болтове на автомобила на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

В мандата на президента Плевнелиев Андонов получи и звание генерал. С една степен по-високо от нужното за поста в НСО.

През октомври 2017 г. се появи информация, че президентът Румен Радев има намерение да смени шефа на Националната служба за охрана.