Вчера директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) старши комисар Калоян Милтенов подаде заявление за напускане на системата, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов пред журналисти.

"Тук няма никаква драма. Искам да потвърдя, че той е изключителен професионалист, с когото аз съм работил прекрасно, и ви уверявам, че ще направя всичко възможно той да остане в рамките на Министерството на вътрешните работи и да бъде част от моя екип", посочи Стоянов. По думите му наследникът на Милтенов ше бъде познат за системата човек и няма да бъде изненада за никого, а всички служители на СДВР трябва да бъдат спокойни, тъй като той е един от тях. Вероятно името му ще бъде обявено другата седмица.

Със заповед от вчерашния ден на мястото на новия вътрешен министър начело на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) е назначен един от неговите заместници - Явор Серафимов, който е дългогодишен служител. "Считам, че той ще ръководи службата в правилната посока. По отношение на заместниците (зам.-министрите - б. р.), с които ще работим, все още сме в процес на обсъждане. В най-скоро време ще представя целия екип, с който ще работя, както и ще бъдете запознати с изведените от нас приоритети", заяви Стоянов.

Денков уволни назначен днес зам.-министър за принадлежност към Държавна сигурност

Денков уволни назначен днес зам.-министър за принадлежност към Държавна сигурност

Освободени са и двама заместник-министри, останали от служебния кабинет