13 полицейски служители сa с наказания от протеста срещу БФС - деветима полицаи са обект на полицейски дисциплинарни производства и в хода, на които са наказани за срок от една година и са с порицание. Другите четирима полицейски служители са уволнени в хода на други дисциплинарни производства спрямо тях отново заради полицейското насилие по време на протеста срещу Българския футболен съюз (БФС).

Това заяви директорът на СДВР Любомир Николов пред журналисти в Партийния дом преди заседанието на временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около полицейското насилие по време на протеста срещу БФС на 16 ноември. Припомняме, че той обяви тази информация и в телевизионен ефир вчера.

За Стефан Шикеров, обвиняем за палежа полицейски бус по време на протеста срещу БФС, Николов коментира, че има материали в хода на досъдебното производство, за които се събират доказателства и вече прокуратурата и съдът трябва да се произнесат за мярката. В хода на проверката на полицията е установено, че Шикеров е извършител на престъплението - за палежа на полицейския бус.

Под домашен арест е футболният фен, обвинен за палежа на полицейски бус

Под домашен арест е футболният фен, обвинен за палежа на полицейски бус

Защото има семейство и скоро очаква дете

Припомняме, че съдебна експертиза не откри по ръцете и дрехите му запалителни вещества.

Запитан кога ще бъдат готови експертизите за последното тежко убийство в София с обвиняеми Александър Кинов и Петър Александров (син на покойния финансов министър Стоян Александров), Николов заяви, че са назначени доста експертизи по досъдебното производство, като някои са готови, но предстои да бъдат назначени и други. Приключили са и огледите на трупа. Оръжието е ясно какво е било, но е обект на досъдебно производство, каза още директорът на СДВР.

Дисциплинарни производства в "Гранична полиция" след убийството на Кирил Русев

Дисциплинарни производства в "Гранична полиция" след убийството на Кирил Русев

Трима дежурни на ГКПП "Стрезимировци" в деня на убийството са временно отстранени