Дъщерята на директорката на Столичната здравна каса Биляна Пенева-Стоянова е назначена за директор информационни технологии в болница "Св. София". Там тя била надлежно упълномощена да представлява болницата в отношенията й със Здравната каса.
Това заяви депутатът от БСП Жельо Бойчев в отговор на журналистически въпрос от къде БСП има информация за сигнала си срещу директора на Столичната Здравна каса.

Обвиниха шефа на столичната Здравна каса за натиск върху служители

Обвиниха шефа на столичната Здравна каса за натиск върху служители

Обвинението на прокуратурата е за три случая

Според него, един вид майката като директор на Касата е пускала проверки на дъщеря си и съответно всички протоколи и проверки, извършвани от Касата, са били подписвани от едната страна от майката, а от другата страна от дъщерята.

"Беше предоставена тази информация на министъра. Дали това е точният предмет на разследване на прокуратурата не мога да кажа", допълни Бойчев.

Припомняме, по-рано сутринта стана ясно, че Специализираното звено "Антикорупция" при Софийска градска прокуратура (СГП) е привлякло като обвиняема Биляна Пенева- Стоянова - Директор на Столичната здравноосигурителна каса (СЗОК).

Тя е обвинена за три случая, в които е упражнила принуда спрямо служители на Здравноосигурителната каса. Престъпленията са по чл. 143, ал. 1 от НК. За всяко едно от престъпленията е предвидено наказание "лишаване от свобода" до 6 години.