Шестима души са задържани до момента на протеста в София. Това обяви на брифинг зам.-началникът на отдел "Охранителна полиция" към СДВР Тони Тодоров, цитиран от БНТ.

По негови данни двама от арестуваните са били обявени за издирване. Полицията ще провери дали задържаните са участвали по някакъв начин в протеста на 2 септември.

Припомняме, тази сутрин служителите на реда извършиха оглед в периметъра на зоните за сигурност в Триъгълника на властта за отстраняване на опасни предмети и вещи. Бяха открити метални тръби, чували с камъни, стъклени бутилки, дървени пръти, два ножа, бойна прашка, както и 5-литрова туба с неустановена течност с остра миризма.

Полицията откри камъни и ножове в храстите около Триъгълника на властта
Обновена

Полицията откри камъни и ножове в храстите около Триъгълника на властта

Плътен полицейски кордон е обградил сградата на парламента

Тодоров заяви, че част от намерените неща са доста обезпокояващи. Той поясни, че с това не иска да каже, че отправя обвинения към някого, тъй като много от предметите били останали от предната вечер. Към момента всичко е отстранено.

Тодоров обаче подчерта, че във видимо укритие е била намерена 10-литрова туба с течност, както и 10 шишета с безцветна течност, които будят притеснение.

По негови думи не е ясно кой е оставил тези вещи в района. За да бъде установено, се преглеждат камери от снощи и от предишните дни.

Велико народно въстание II

Велико народно въстание II

При засилени мерки за охрана - с недопускане внасяне на опасни предмети