Шофьор "хвърча" с 208 км/ч на Подбалканския път, съобщават от полицията в Сливен.

Това е със 118 км/ч над разрешената извън населено място, където ограничението е 90 км/ч.

На нарушителя е издаден електронен фиш. Законът за движение по пътищата предвижда за това нарушение глоба в размер на 1250 лева.

От полицията съобщават, че през празничните дни от 28 декември до 4 януари екипи на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица са проверили 2158 превозни средства и 2320 лица. Засечени са 459 нарушения, сред което и гореспоменатото.

Установени са също 8 водачи, употребили алкохол, като 4 от тях са с над 1,2 промила. Най-високата стойност е 2,07 промила. Установени са и двама шофьори, употребили наркотични вещества. По случаите са започнати бързи производства.

От днес до 13 януари започва нова спецакция. Ще се осъществява контрол в района на кръстовища, главни улици и булеварди в общинските центрове.

КАТ затяга контрола по пътищата

КАТ затяга контрола по пътищата

От днес до 13 януари ще се проведе нова спецакция

Ще се следи пешеходците да пресичат на определените за това места. От полицията предупреждават, че часовете рано сутрин и на здрачаване са най-опасни, тъй като тогава пешеходците не са толкова видими за шофьорите. Тъмните дрехи и невниманието допълнително създават предпоставки за възникване на инциденти.

За пешеходците е препоръчително да използват светлоотразителни елемент, закрепен за връхната дреха или ръчния багаж, да пресичат на осветени участъци от пътя, да бъдат внимателни и да не бързат да пресичат пътното платно, докато не се уверят, че е безопасно.

Ще се следи и за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Ще се акцентира на контрола извън населени места, където обикновено водачите не очакват техническо средство. Контрол по безопасност на движението ще се осъществява и в малките населени места и по общинските пътища. Ще се следи за опасно поведение при шофиране - рисковано изпреварване, движение в насрещното платно, неспазване на предимство, употреба на алкохол и упойващи вещества.