Шофьорът на автобуса Григор Григоров, който на 25 август катастрофира край Своге, не помни случилото се, разказа той пред bTV. В инцидента загинаха 17 души, а 21 бяха ранени

Сутринта преди инцидента той бил приет изключително радушно от екскурзиантите, с които пътува не за пръв път.

Припомняме, Григоров е бил шофьор на линейка. Неговата фирма от 7-8 години работи с община Божурище. Последният им договор е 5-годишен. Те превозват и деца от детската градина и училището в общината.

Засега той е единственият обвиняем за трагедията край Своге. В негова подкрепа има мащабна подписка. След катастрофата стана ясно, че пътната отсечка, на която стана трагедията, не е била качествена. Пътят бе преасфалтиран.

Шофьорът на злополучния автобус разказва, че за него затворът вече не е сграда, а усещане вътре в него. 

"Седя си вкъщи, не мога да изляза навън. Съвестта, трудно ми е. Постоянно мисля за тези хора. Те бяха приятели, приятели. Представям си какво е на близките им. На ранените, които са все още сигурно по болници. Съжалявам за всичко, което се случи. Искам да изкажа съболезнования на близките на загиналите. Също да изкажа на пострадалите съжаления", каза Григоров.

Мъжът няма спомен от фаталния момент. Задава си много въпроси. "Дали съм помагал, дали съм направил всичко, което е било по силите ми? Аз съм от живите, но какво съм направил за останалите след трагедията? Каквото и да им кажа, е малко. Нито може да се върне случилото се. Аз не мога да си простя, дано те могат да ми простят", моли водачът.

Той обяснява липсата на втори технически преглед с пропуск. Обяснява, че ако има вина, ще я понесе.

Григоров е в дома си. На 4 септември Апелативният съд го освободи под парична гаранция. Предстои съдебен процес.