Магистратите от Апелативния съд отмениха домашния арест на шофьора от автобусната катастрофа край Своге, съобщи bTV, позовавайки се на адвокат Христо Ботев, който защитава Григор Григоров.

Шофьорът вече е с парична гаранция от 2000 лв.

Припомняме, на 29 август Окръжният съд в София уважи иска на прокуратурата и постанови мярка за неотклонение "домашен арест". Основният мотив беше здравословното му състояние.

Шофьор на линейка е управлявал катастрофиралия край Своге бус

Шофьор на линейка е управлявал катастрофиралия край Своге бус

Домът му се охранява от полиция

Григоров е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 17 души и нанасяне на телесни повреди на 21 души.

Припомняме, при тежката катастрофа край Своге на 25 август загинаха 17 души. Сред загиналите имаше и 13-годишно дете. Много други пострадаха. Състоянието на настанените в "Пирогов" жени е най-тежко.

По случая започна проверка. Прави се и независимо разследване. Водачът на рейса беше задържан и обвинен от прокуратурата. Вчера, 29 август, Окръжният съд в София постанови обвиняемият да остане с мярка за неотклонение "домашен арест".

27 август беше обявен за Ден на национален траур в памет на загиналите.

Във връзка с инцидента и съмнения, че при ремонтирането на пътя не е използван качествен асфалт, на 27 август следователи влязоха в сградата на "Трейс Груп Холд" АД, която е сред основните изпълнители на ремонта на пътния участък край Своге.

На 28 август властите започнаха проверка и във фирмата "Мега-инвест холд ЕООД" в Дупница, която е партньор на "Трейс груп".

Шофьорът Григор Григоров усеща обществената подкрепа

Шофьорът Григор Григоров усеща обществената подкрепа

Може би за пръв път обществото подкрепя водача, категоричен адвокат Ботев

Мащабната катастрофа и състоянието на пътя станаха повод за оставки и обвинения в корупция. Ден преди инцидента от неправителствена организация бяха публикували становище, че тази пътна отсечка не е в добро състояние, въпреки ремонта за почти 23 млн. евро.

Инцидентът бе катализатор за повишаване на политическото напрежение в управляващата коалиция, след оставката от миналата седмица на трима министри - Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски - във връзка с тежката катастрофа край Своге, която отне живота на 17 души.

Трагедията край Своге показва порочната система в обществените поръчки

Трагедията край Своге показва порочната система в обществените поръчки

Президентът счита, че се поднасят обещания и нови органи, а трябват присъди

На оставката остро се противопостави лидерът на НФСБ Валери Симеонов, тъй като те не са съгласувани с партньорите. На друга позиция е стои лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който няма претенции към премиера Борисов.

НФСБ и Валери Симеонов излязоха с остро изявление, с което поставиха ултиматум на правителството да започне същностни реформи. Симеонов предупреждава, че може да оттегли подкрепата си и да излезе от управлението.

От ВМРО поискаха коалиционен съвет заради оставките още в петък, а Каракачанов през цялото време призоваваше към диалог.

Във тази връзка на 3 септември в МС се проведе коалиционен съвет на ГЕРБ и "Обединени патриоти", на който стана ясно, че НФСБ няма да се оттеглят от управлението на страната - стабилността на държавата надделя над емоциите на патриотите. Кабинетът "Борисов 3" продължава в изпълнение на управленската програма.