На този етап Апелативният съд не очаква подсъдимият да се укрие, да извърши друго престъпление с оглед личността му и високата обществена подкрепа.

Това заяви адвокат Христо Ботев, защитник на шофьора Григор Григоров, който катастрофира с автобус край Своге на 25 август. При инцидента загинаха 17 души. Ранените бяха 21.

Съдът отмени домашния арест на шофьора от катастрофата край Своге

Съдът отмени домашния арест на шофьора от катастрофата край Своге

Григоров е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 17 души

Припомняме, по-рано магистратите от Апелативния съд отмениха домашния арест на шофьора от автобусната катастрофа край Своге. Съдът прецени, че няма шансове той да осуети разследването, каза защитникът на Григоров.
Вчера трябваше да ходи до ИСУЛ на преглед, искахме разрешение, бързаше да се прибере в конкретен час в дома, даде пример с премахнатата ограничителна мярка адвокат Ботев.

16 загинали в катастрофа на пътя София-Своге
Обновена

16 загинали в катастрофа на пътя София-Своге

Близките могат да потърсят информация за пострадалите на тел: 02 982 50 39

На днешното заседание адвокатът е представил допълнение към петицията с още 6300 подписа в подкрепа на шофьора. Подписката с първоначално включилите се в защита на Григоров бе предадена на предходното съдебно заседание.
В нея са се включили жители на Своге, Божурище, Световрачене, които подкрепят шофьора. Петицията е с искане за пълно разследване на инцидента.

Адвокатът се надява, че сега, когато клиентът му е по-спокоен, ще могат да водят и по-спокойни разговори.

Шофьор на линейка е управлявал катастрофиралия край Своге бус

Шофьор на линейка е управлявал катастрофиралия край Своге бус

Домът му се охранява от полиция

Това е може би единственият случай с тежко транспортно произшествие, в което голяма част от обществото подкрепя шофьора, а не иска той задължително да бъде в затвора и да понесе единствено той вината за случилото се. Нямаше нищо ново като доказателства в Апелативния съд, обясни днешното заседание Ботев.

За здравословното състояние на своя подзащитен адвокат Ботев обясни, че са му махнати конците на главата, но все още Григоров трудно се придвижва.

Това е нещо, което не се преживява просто така, аз съм го посъветвал да потърси помощ от специалисти, допълни защитника на шофьора.

120 класьора с документи събрало разследването на катастрофата край Своге

120 класьора с документи събрало разследването на катастрофата край Своге

Забавянето на ремонта не се дължи на искания на разследването