Информация, че шведският турист Ралф Сундберг се укрива и е в неизвестност, се оказа невярна, съобщи БНР. Туристът обаче не се намирал и на адреса, посочен от неговия защитник.

Впоследствие се оказа, че шведът никога не е имал сключен договор за наем с посочената от адвоката му Никола Атанасов хотелска верига в Слънчев бряг. Припомняме, по време на делото защитникът на шеведския турист, който изрита камериерка в главата в хотел в Слънчев бряг, беше представил на съда договор за наем. На посочения адрес шведът можел да бъде регистриран и да изтърпява мярката "Домашен арест".

Установено е, че към момента Ралф Сундберг е настанен в жилищна сграда в квартал "Стадиона" в Слънчев бряг.

По думите на наблюдаващия делото прокурор Радост Бошнакова съществува реална възможност туристът да се укрие или да извърши друго престъпление. Според нея самото му преместване на друг от посочения адрес създава огромни затруднения за прокуратурата.

Припомняме и че по-рано днес имаше информация, че шведският турист Ралф Сундберг се е укрил и е в неизвестност. Информацяита дойде след като Окръжният съд в Бургас определи мярка за неотклонение "Домашен арест" спрямо него, с което отмени определената от съда в Несебър мярка "Задържане под стража". Сундберг обаче не обитавал посочения адрес, а бил на друго място. 

Шведският турист, ритнал наша камериерка, е под домашен арест

Шведският турист, ритнал наша камериерка, е под домашен арест

След като бе представен договор за наем, за да може Сундберг да бъде регистриран

На 3 юни туристът изрита в главата камериерка в хотел в курорта Слънчев бряг. Деянието на Сундберг бързо придоби общественост от видеоматериал, разпространил се в социалните мрежи.

С решението си Окръжният съд в Бургас увери, че няма възможност туристът да се укрие, тъй като полицията следи местопоположението му. По време на делото защитникът на туриста беше представил на съда и договор за наем. На този адрес шведът можел да бъде регистриран и да изтърпява мярката "Домашен арест".