Заседанието по делото за подбуждане към лъжесвидетелстване срещу Волен Сидеров и съпругата му Капка Георгиева започна със скандал.

Присъстващите медии протестираха, тъй като съдебният състав отказа присъствието на фоторепортери и оператори по време на делото.

Въпросът беше поставен и пред Волен Сидеров който заяви, че настоява делото да бъде снимано, тъй като по думите му е в негов интерес, то да придобие публичност и истината да излезе на яве.

Лидерът на Атака допълни, че точно пред журналисти Павел Чернев е хвърлил лъжите си срещу него.

Признай си да ти олекне, Павка".
С тези думи Волен Сидеров се обърна към Павел Чернев и му заяви, че е депутат защото той го е направил такъв и би трябвало да има съвест.

Припомняме, делото е срещу лидера на "Атака" и съпругата му заради пътния инцидент на автомагистрала "Тракия" на 7 април миналата година.

Двамата са обвинени и в това, че са подбуждали Павел Чернев към лъжесвидетелстване за същия инцидент.
Тогава автомобилът, в който е бил Волен Сидеров, се сблъска с кола на Явор Доков.
В хода на следствието Чернев първо потвърди, а след това се отрече от показанията си, че е управлявал леката кола, както твърдеше Волен Сидеров.

Септември месец съдът не даде ход на делото поради заболяване на адвоката на Волен Сидеров.
Лидерът на "Атака" продължаваше тогава да твърди, че  инцидентът е опит за покушение срещу него, а министър Румен Петков ръководи поръчковите статии в медиите и разследването.

Днес, Сидеров определи делото като фарс и изрази възмущение, че съдът прекратява делата срещу „бандити като Маргините", а него го обвиняват неоснователно.

Независимият депутат и бивш член на Атака Павел Чернев каза в отговор, че има мъжеството да каже, че е сгрешил като се е подлъгал да лъжесвидетелства и по думите му плаща за тази грешка всеки ден.

Ход на делото не беше даден, тъй като адвокатът по защитата Марин Марковски представи болничен лист, че съпругата на Сидеров не може да присъства.
По тази причина съдът отложи делото за 21 февруари 2008 година.