8 месеца пробация получи атакист номер 1 Волен Сидеров за случая в Батак от 2011 година. Тогава на тържествени чествания Волен Сидеров прекъсна концерт и нахлу на трибуната заедно със симпатизанти и членове на партията. Той изтръгна кабелите на озвучителната система.

Във връзка с тези му непристойни действия в споразумението с прокуратурата е предвидено наказание „пробация”, като отново е включена и удръжка в размер на 13 % от месечната му заплата.

След трите споразумения, които преминаха през съдия днес, Волен Сидеров получава окончателно наказание 9 месеца пробация, 13 % удръжки от заплатата и срещи с пробационен служител. Той ще трябва да се подписва два пъти седмично, а веднъж в седмицата ще има срещи с пробационен служител.

Глобяват Сидеров с по 13 % от заплатата за 9 месеца

Глобяват Сидеров с по 13 % от заплатата за 9 месеца

Чуколов с намалени приходи само за 6 месеца

Припомняме, че Софийският градски съд днес одобри споразумението между Сидеров и прокуратурата във връзка със случая, при който лидерът на партия "Атака" и съпартиецът му Десислав Чуколов нахлуха в НАТФИЗ "Кр. Сарафов". От заплатата на лидера на атакистите в продължение на 9 месеца ще бъдат удържани по 13 %. От заплатата на Чуколов също ще бъдат удържани по 13 %, но в продължение на 6 месеца.

Съдът не прие второто споразумение на Сидеров

Съдът не прие второто споразумение на Сидеров

Върнаха споразумението на прокуратурата

Съдът не одобри второто споразумение между Сидеров и прокуратурата за случая, при който атакист номер 1 нападна журналист пред сградата на Народното събрание. Според Софийския градски съд предвиденото наказание в споразумението не е съобразено по вид и размер с деянията, за които Сидеров е бил обвинен. По тази причина съдът върна споразумението на прокуратурата.

На излизане от зала номер 6 на Съдебната палата, където бяха разгледани трите споразумения, Волен Сидеров обяви, че по този начин разтоварва съдебната система за по-важни случаи, тъй като всеки ден убиват хора, възрастни жени.

Въпреки че в залата Сидеров призна вината си, пред медиите той не бе така категоричен. Той заяви: „Това е част от процедурата”.

След цял ден прекаран в Съдебната палата, Волен Сидеров избра да напусне сградата отново през страничния вход, като пожела на журналистите: „Лек и благодатен пост”.