На 20 октомври Софийски градски съд ще се произнесе по делото за подтикване към лъжесвидетелстване срещу Волен и Капка Сидерови.

Това стана ясно след края на днешното заседание, на което показания пред съда дадоха отново Волен и Капка Сидерови, както и евродепутатът и син на Капка Сидерова Димитър Стоянов.

След заседанието лидерът на „Атака" не изключи подозрението, че Павел Чернев е замесен в покушението срещу него.

Сидеров изрази надеждата си, че с решението на съда „ще отпадне това несъстоятелно обвинение".

Той повтори още веднъж версията си, че има умишлено покушение срещу него - инцидентът на АМ „Тракия" е бил планиран, а действията на Любомир Бакърджиев са останали незабелязани по време на инцидента.

Сидеров категорично заяви, че е нямало да вземе на работа Бакържиев, ако е знаел предварително, че той има условна присъда.
Очаквам обективно решение", каза още лидерът на Атака.

Сидерови са обвинени, че са подбуждали Павел Чернев към лъжесвидетелстване за пътния инцидент на автомагистрала "Тракия" на 7 април 2006 г.

Тогава автомобилът, в който е бил Волен Сидеров, се сблъска с кола на Явор Доков. След инцидента Сидеров заяви, че автомобилът, в който са се возели, е бил управляван от Павел Чернев, като по този начин прикрива шофьора си Любомир Бакърджиев, който е с условна присъда.
И досега Сиредов твърди, че това е било покушение срещу него.

Близо 50 привърженици на „Атака" и този път скандираха „Мафия", „Атака" и „Победа" преди, по време на и след заседанието по делото срещу Сидеров.