Синът на убития в Ботунец бизнесмен Никола Грозданов - Живко, признал, че стои зад убийството на баща си, а самопризнанието направил, след като поискал от разследващите "една пържола".

Това каза директорът на столичната полиция Валери Йорданов, цитиран от БиТиВи.

Той допълни, че синът е поръчал на свой приятел - К.Н. на 27 години, чието име засега не се съобщава, убийството на баща си срещу 10 000 лв.

В уречения ден синът пуснал в къщата килъра, който причакал жертвата да се прибере от работа. Нападнал го с нож в спалнята и независимо от оказаната съпротива, К.Н. успял да нанесе фаталните удари.

При извършения оглед на мястото на убийството криминалистите установили,  че мъжът е починал от множество прободни рани, нанесени по тялото му с изключителна жестокост.

В стаята на убийството имало следи от борба между нападателя и жертвата.

Припомняме, преди два дни 57-годишният бизнесмен Николай Гозданов - Кольо Македонеца, беше открит мъртъв в дома му в "Ботунец". Името на Грозданов беше свързано с убития преди години в Амстердам Константин Димитров-Косьо Самоковеца.

В деня на инцидента синът на убития, който беше пред блока, заплаши журналистите, отразяващи случилото се. Местните разказваха, че Грозданов бил богат и вече веднъж е бил жертва  на обир.

Мъжът вземал металите от "Кремиковци" и ги препродавал на дребно. Синът му е работел с него.

Според данните на пресцентъра на МВР бащата бил единственият с доходи в семейството им, но парите не били достъпни за сина, който употребявал кокаин.

Продължава работата по издирването на оръжието на престъплението и дрехите, които е носел извършителят. По първоначални данни той не е получил и обещаната за престъплението миза. 
С прокурорско постановление мярката за задържане на Ж.Г. е удължена на 72 часа.