Софийски градски съд (СГС) пусна под домашен арест сина на кмета на Панагюрище, след като на първа инстанция му беше наложена мярка "задържане под стража. Иван Белишки ще трябва да носи електронна гривна. Решението на СГС е окончателно.

Синът на панагюрския кмет Никола Белишки - Иван, е обвинен в закана в убийство на депутата от "Възраждане" Стоян Таслаков в условията на продължавано престъпление, съобщи bTV.

По случая са взети свидетелски показания, които се потвърждават и от предоставените технически заключения. Според съда прави впечатление последователността на заканите, но било налице и чисто съдебно минало.

Синът на панагюрския кмет пак в ареста

Синът на панагюрския кмет пак в ареста

Според Възраждане Иван Белишки заплашвал с пистолет Стоян Таслаков, той отрича

По думите на защитата не може да се направи обосновано предположение, че Иван Белишки е нападнал депутата. Имало среща между двамата, но не и закана за убийство. Според адвоката от днес депутатите са разпуснати и не живеят на досегашните си адреси, така че нямало опасност който и да е депутат да бъде заплашен, включително и Таслаков.

Иван Белишки заяви, че това е провокация от страна на Таслаков. Той помоли за по-лека мярка за неотклонение, защото в ареста условията били тежки, а той учи четвърти курс "Право" и в момента е в сесия.

Припомняме, че Иван Белишки беше задържан за нанасяне на лека телесна повреда на полицаи и в края на април 2022 г., изгори руското знаме на първото шествие в София в подкрепа на хората в Украйна, а през март 2021 г. помля с джип паркирани коли и витрина на магазин в центъра на Панагюрище.