Сириецът, прегазил двамата полицаи в Бургас, е бил пълнолетен при извършване на престъплението, съобщава БГНЕС.

В Окръжния съд в морския град продължава делото за смъртта на униформените, блъснати и убити от автобус, пълен с 47 нелегални мигранти.

Днес ще бъде представена съдебно-медицинската експертиза, която доказва, че към момента на извършването на престъплението подсъдимият Омар Аднан е бил пълнолетен.

Припомняме, той дълго време се оправдаваше, че е бил малолетен към момента на престъплението.

Още дирят мигрантите от автобуса, прегазил двама полицаи в Бургас

Още дирят мигрантите от автобуса, прегазил двама полицаи в Бургас

На поредното съдебно заседание не се яви нито един от призованите за свидетели чужденци

"Тази експертиза беше назначена още в началото на разследването, когато се породиха съмнения за възрастта на Омар, който твърдеше, че е непълнолетен. Тогава бяха представени документи, в които бяха посочени различни рождени дати на това лице. Заключението на експертизата е, че той е пълнолетен", заяви прокурор Димитър Узунов.

Предстои днес да бъдат изслушани и трите вещи лица, извършили съдебно-медицинската експертиза, както и още свидетели. Сред тях е и служителка на бензиностанция в местността Пода край Бургас, където се е повредил първият автобус, закупен от трафикантите. Тя е сигнализирала на тел. 112 заради съмнителното им поведение.

Делото няма да приключи днес, защото се издирват още свидетели сред мигрантите, които имат адресни регистрации в България.

Оставиха в ареста 15-годишния сириец, карал автобуса с мигранти
Обновена

Оставиха в ареста 15-годишния сириец, карал автобуса с мигранти

Има съмнения за възрастта му