Веднага след разпита на Ивайла Бакалова вчера, сряда, като свидетел по разследването "Барселонагейт" в един от ресторантите на Веселин Денков са пристигнали на проверка по сигнал от 2010 г. за незаконно притежание на защитени видове птици. Това съобщи лично Бакалова в студиото на Нова телевизия. Реално Бакалова не е учудена нито изненадана.

Бакалова е категорична, че институциите са овладени, и то от години. Делото срещу партньора й е напълно абсрудно и то пада в съда, затова и тя кани всички в съдебна зала, за да чуят как свидетели заявяват, че са били принуждавани да дават неверни показания.

По думите ѝ партньорът ѝ отказал да плати на по-ниските нива и затова срещу него било натиснато копчето Enter. Само дни преди ареста му и повдигането на обвинения за ОПГ заедно с хора, които той изобщо не е познавал, Веселин Денков и бил при Сотир Цацаров - шеф на КПКОНПИ тогава, за да покаже всички несправедливости и как е изнудван. "Беше при Цацаров, за да подаде официален сигнал за изнудване", подчерта Ивайла Бакалова, като обясни, че е имало и заплахи с активиране на КПКОНПИ.

Ивайла Бакалова е получавала заплахи за живота си, но не се страхува

Ивайла Бакалова е получавала заплахи за живота си, но не се страхува

Бившата манекенка се яви на разпит в Софийската градска прокуратура

Това, което се случва в държавата, е ужасно и безпрецедентно. Един човек я държи като заложник на своите собствени интереси - не е един, няколко са, коментира бившата "Мис България", но в момента като свидетел вече не може да коментира нищо по "Барселонагейт", тъй като би било противозаконно.

Вчера тя беше определена като ключов свидетел от шефа на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев. Манекенката обяви, че е била заплашвана, но не се страхува за живота си. Получавала е завоалирани заплахи включително и близки на Бойко Борисов хора. Бакалова сподели, че според нея в казуса има финансово престъпление.

"Няколко пъти хора от близкия кръг на г-н Борисов идваха да ме предупреждават, че това, което правя, е смело, но имам семейство и две деца", каза още тя и допълни, че нейни познати са чули, че "Бойко Борисов е казал, че ще ни приключи". Близките до манекенката обяснили, че това ще се случи рано или късно, защото бившият премиер бил "изключително отмъстителен".