Министерство на вътрешните работи следи ситуацията във Войводиново, има готовност и при всяка една ситуация ще реагира, за да няма напрежение. Това обяви силовият министър Младен Маринов по повод не изключените протести в село Войводино, където в началото на годината беше пребит военен командос.

Припомняме, вчера стана ясно, че условни присъди са получили братята от ромската махала, които бяха в основата на побоя над командос в пловдивското село Войводиново.

Една година условно с три години изпитателен срок е присъдата на по-малкия брат, който е на 18-години, а на 3 години условно с 5 години изпитателен срок е наказанието за 22-годишния Асен.

Във Войводиново недоволни от условните присъди на биячите на командоса

Във Войводиново недоволни от условните присъди на биячите на командоса

Според тях присъдите им са поощрение за още престъпления

Запитан дали може да даде малко повече подробности за убийството на бизнесмен в Гърция и дали гръцките власти искали ли са съдействието на България, Маринов отбеляза, че е задържен един български гражданин, докато другият е обявен за издирване, който е брат на задържания.

"Ако Гърция поиска съдействие, то ще бъде оказано по линия на межуднародното сътрудничество", увери силовият министър.

Припомняме, заради забележка двамата братя (вероятно с помощ на жители от близката махала) пребиха на пътя командос, който се връщал от участие в Богоявленския ритуал.

Двамата братя-биячи бяха с мярка постоянен арест.

Случаят предизвика вълна от недоволство и протести. Ден след побоя повечето обитатели на циганската махала се бяха изнесли при роднини. Проверка на общинските власти показа, че много от постройките там са незаконни.

Дни след инцидента вицепремиерът по сигурността и военен министър Красимир Каракачанов обяви, че циганите са станали нагли. По-късно той обяви и стратегията срещу циганизацията, която бе критикувана.

Условни присъди за братята, пребили командоса във Войводиново

Условни присъди за братята, пребили командоса във Войводиново

Още в петък може да излязат на свобода