Хората във Войводиново са възмутени от условните присъди за двамата младежи, които нападнаха и биха командос във Войводиново, информира bTV.

Те са в готовност за протест, ако част от хората от ромската махала решат да се завърнат.

Напрежение в селото няма, но хората смятат, че присъдите са поощрение за още престъпления.

Те са категорични, че присъдата е малка и са очаквали да има реална такава. Според тях сегашната е сякаш младежите са откраднали пари, а не са пребили човек.

Условни присъди за братята, пребили командоса във Войводиново

Условни присъди за братята, пребили командоса във Войводиново

Още в петък може да излязат на свобода

След множество операции командосът вече е на работа, но все още няма коментар по случая от негова страна.

Един от жителите на селото смята, че бъдещето му е провалено, защото дори и на работа, белезите от побоя ще останат за цял живот.

Кметът на Войводиново Димитър Тосев заяви, че най-вероятно ще се проточи събарянето на къщите в селото, защото предполага, че ще се стигне до по-висша инстанция.

Припомняме, заради забележка двамата братя (вероятно с помощ на жители от близката махала) пребиха на пътя командос, който се връщал от участие в Богоявленския ритуал.

Двамата братя-биячи бяха с мярка постоянен арест.

Случаят предизвика вълна от недоволство и протести. Ден след побоя повечето обитатели на циганската махала се бяха изнесли при роднини. Проверка на общинските власти показа, че много от постройките там са незаконни.

Дни след инцидента вицепремиерът по сигурността и военен министър Красимир Каракачанов обяви, че циганите са станали нагли. По-късно той обяви и стратегията срещу циганизацията, която бе критикувана.

Напрежение във Войводиново, ромите се връщат и плашат с бунт
Обновена

Напрежение във Войводиново, ромите се връщат и плашат с бунт

След 16 часа ромите напуснаха, кметът на селото ги извел лично с бус