ДПС е срещу случилото се във Войводиново. Това, което се случи, е ужасно, това обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Ужасни са случките в Благоевград и Павел баня, по думите му. По-важно обаче било, че това е провокирано от управляващите. Тези и подобни случаи са пример за разделението в обществото, каза той.

Управляващите трябвало да осъзнаят последиците от политиката на омраза. Моделът е един и същ, недоволен е Карадайъ. В изборни дни битови хулигански прояви се използвали за групово наказание, според него. Докато един вицепремиер предизвиква етническо напрежение, ГЕРБ -Пловдив открива Пловдив европейска столица на културата под мотото "Заедно", недоумява лидерът на ДПС.

Каракачанов изказал мнението на 73% от българите
Обновена

Каракачанов изказал мнението на 73% от българите

Едва 12% смятат, че позицията му е крайна

Свидетели сме на безпрецедентно разделение, обяви Карадайъ. Управляващите увеличават разделителни линии, каза той. ДПС остро осъжда всяка форма на омраза, подчерта лидерът на партията.

ДПС иска всички органи и институции да си свършат работата час по-скоро. Партията иска министър-председателят да се разграничи от Красимир Каракачанов. В противен случай отговорността би била обща.

Близо 200 цигани искат оставката на Каракачанов под прозорците на МС

Близо 200 цигани искат оставката на Каракачанов под прозорците на МС

Засилено полицейско присъствие пред МС

Прокуратурата пък да вземе отношение, както и председателят на парламента Цвета Караянчева, и всички депутати. Карадайъ очаква позицията и на държавния глава.

Мирът и демокрацията са в опасност, отсече той. Омразата трябва да спре, разделението трябва да спре, настоя още лидерът на ДПС.

Припомняме, че тази сутрин депутатът от ВМРО Искрен Веселинов обвини ДПС в организация на протеста с искане на оставката на Красимир Каракачанов. Самият протест бе предизвикат от репликата на Каракачанов във Войводиново, че циганите са станали вече прекалено нагли

анкета

Какво да се направи във Войводиново?

Виж резултати

Да се събори цялото гето 75.8%

Да се узаконят парцелите 6.7%

Полиция в селото 24 часа 5.8%

Протести всяка вечер 2.0%

Социалните и учители да работят в гетото 9.8%