Депутатът от ВМРО Искрен Веселинов смята ромския протест от преди два дни пред Министерски съвет с искане за оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов като организиран от ДПС.

Според Веселинов ясно се вижда "дългата ръка на ДПС" в организацията на тези "доста колоритни персонажи и хора с униформи от чистотата". Този протест е част от нежеланието на т.нар. ромски барони статуквото да се промени и желанието им ромите да живеят по стария начин, за да продължават да се усвояват пари.

Ние във ВМРО не смятаме, че ромите трябва да бъдат горени на кладата, обясни Веселинов и посочи, че пътят за интеграция е образование и работа. Само така може да се преодолее социалния маргинализъм и паразитизъм, според него. Като пример Веселинов коментира феномена деца раждат деца, за които от партията му многократно са подавани сигнали. Обяснението, че това е обичай в тези общности, според Веселинов, не може да бъде толерирано и този обичай да бъде уважаван, посочи депутатът.

Каракачанов изказал мнението на 73% от българите
Обновена

Каракачанов изказал мнението на 73% от българите

Едва 12% смятат, че позицията му е крайна

Няма друга партия, която да е подавала толкова много сигнали и да е направила повече от ВМРО за разрушаването на практиката на гетата. Това изтъкна още Искрен Веселинов. От ВМРО са сезирали многократно и прокуратурата, но гетата продължават да съществуват, тъй като "институциите бездействат".

Конкретно по случая обаче Войводиново, където кметът е избран с подкрепата на ВМРО, Веселинов посочи, че не може да приеме някаква забележка, тъй като "не можем да носим отговорност за такива кметове".
"Ние можем да имаме само изисквания", обясни Искрен Веселинов. От ВМРО са поискали от общинските си съветници в цялата страна отново да подновят исканията в съветите по места.

Джамбазки призова Антикорупцията да отиде при циганските барони

Джамбазки призова Антикорупцията да отиде при циганските барони

Царят страх в администрацията и покровителство в съдебната система

"Ние сме против това беззаконие (гетата), отсече Искрен Веселинов и добави, че "за съжаление ние не упражняваме цялата власт".