Служител на МВР е задържан заради участие в престъпната група за нелегално производство и разпространение на "марков" тютюн за пушене, съобщиха от прокуратурата. 

Служителят на МВР с контрабандния тютюн оставен в ареста

Служителят на МВР с контрабандния тютюн оставен в ареста

Защитата ще обжалва мярката

От Специализираната прокуратура поясняват, че той е участвал в разпространяването на стоката и е част от групата, задържана миналата седмица след операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в различни градове на страната.

Служителят е на "Жандармерията" и от скоро работил в МВР. 

Спецпрокуратурата обвини 10 души за производство на "марков" тютюн

Спецпрокуратурата обвини 10 души за производство на "марков" тютюн

Разпространявали стоката в кофи по 1 кг с имена на известни марки

По думите на говорителя на Специализираната прокуратура Сийка Милева се очаква да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Престъпната група е ощетила държавата с над 3 милиона лева само от неплащането на акцизите.

На петима от групата Специализираният наказателен съд е определил постоянен арест, а на двама - "домашен арест".

По преценка на наблюдаващите досъдебното производство прокурори на трима от участниците в групата са наложени парични гаранции. Групата е действала от 2017 г. 

Малко по-късно от прокуратурата съобщиха, че са внесли в съда искане за постоянен арест на задържания жандармерист, участвал в престъпната група за нелегален тютюн. 

Очаква се съдът да насрочи час за делото по мярката за неотклонение. 

Припомняме, че пред 2 дни, на 14 юни, Спецпрокуратурата повдигна обвинения на 10 души за участие в организирана престъпна група за незаконно производство и разпространение на тютюн. 

Десетимата са арестувани на 12 юни при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София, Благоевград, Русе и Сливен.

От прокуратурата разпространиха видео от задържането на жандармериста.