Въоръженият грабеж в букмейкърски клуб в Пазарджик се оказал инсценировка. До това разкритие са стигнали криминалистите, разплели случая. Подробностите са съобщени на брифинг в града, съобщават от пресцентъра на МВР.

Припомняме, в петък бе съобщено, че от букмейкърския клуб са откраднати няколко хиляди лева. Сигналът за грабежа бил подаден около 20.35 часа на 7 януари. Сигнализирало се за нападение в клуб, който се намирал в централната градска част на Пазарджик.

По първоначални данни, непознат и маскиран, въоръжен с пистолет, заплашил работещия там 23-годишен мъж и му отнел сумата от оборота в размер на около 5000 лева.

В крайна сметка полицаите установили, че става въпрос за инсценировка, замислена от служителя в клуба. Чрез „грабежа” той искал да оправдае натрупаните от него загуби при игра на машина за виртуални залози. Младият мъж направил пълни самопризнания и възстановил част от сумата. Той е задържан за 24 часа.

На брифинга са представени подробности и за разследването на въоръжен грабеж от края на декември. Въоръжени мъже с маски нахлули в офис на индустриалната зона на Пазарджик на 21 декември вечерта. Откраднати са около килограм златни накити, дамска чанта с около 22 000 лева и скъпи мобилни телефони и устройства. Собственикът на офиса и брат му били простреляни.

При първоначалните действия на полицията е изяснено, че нападателите били въоръжени с късо и с автоматично оръжие - автомат „Калашников”.

Един от участниците бил заловен след няколко дни. 56-годишният пловдивчанин е криминално проявен за грабежи и кражби на коли.

В края на миналата седмица са задържани 39-годишен аржентинец, но живеещ в Испания и 31-годишен мъж от Пещера.