Полицейски служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР - Кърджали са започнали проверка за извършено престъпление по чл. 220, ал. 1 от НК.

Започналта проверка е във връзка със сключен договор между Община Кърджали и еднолично дружество с ограничена отговорност на обща стойност 215 000 лева с ДДС. Предмет на договора е "Поддържането на озеленителни площи за широко обществено ползване на територията на гр. Кърджали".

Специфичното в тази ситуация е, че договора се предоставя възможност на юридическото лице да получи значителни финансови средства за дейност, за която в Община Кърджали функционира общинско предприятие с назначен персонал. Договорът е приведен в действие. Вече е изплатена половината сума, посочена в него.

Във фирмата, която няма нужния човешки ресурс да изпълнява задълженията си по сключения договор, на работа е назначен общински съветник, както и две лица на длъжност общ работник.

Работата по случая продължава. Материалите по случая ще бъдат докладвани на прокуратурата.

Документите за извършени дейности от фирмата, въз основа на които са получени плащания от Община Кърджали, са обект на друга проверка от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при областната дирекция с оглед данни за евентуално извършено престъпление по чл. 212 от НК.