Сменен е и директорът на полицията в Монтана.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов от 31 август на този пост е назначен старши комисар Пламен Томов.

Днес той беше официално представен от заместник-министър Кирил Ценкин.

Томов увери, че ще работи за подобряване на организацията на работа в полицейската дирекция и надграждане на постигнатите резултати.

Той благодари на предшественика си за добре свършената работа и изрази увереност, че ще продължи да изпълнява с колегите си служебните задължения с отговорност и професионализъм.

Калин Стоянов отрича да има чистка в МВР

Калин Стоянов отрича да има чистка в МВР

Избира си хора, на които има доверие, че ще се справят с работата си

Старши комисар Пламен Томов е роден през 1976 г. в Лом. Завършил е висше образование в Академия на МВР гр. София, специалност "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред", има и магистърска степен по "Право" ЮЗУ гр. Благоевград.

Професионалната му кариера в МВР започва през 2001 г. като разузнавач в сектор БОП при ОДМВР -Монтана. Заемал е още длъжностите началник група, началник сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в полицейската дирекция и началник на Районно управление - АЕЦ - Козлодуй при ОДМВР-Враца. В продължение на две години /2019 г-2021/ е изпълнявал длъжността директор на ОДМВР-Монтана. През последните две години е работил в оперативна служба на ОДМВР-Монтана.

Припомняме, на 11 август вътрешният министър назначи нови шефове на полицията в Благоевград, Пловдив и Пазарджик, а директорът на ОДМВР в Бургас обяви, че напуска поста си и системата на МВР.

Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев обвини Стоянов, че предприетите рокади в Министерството на вътрешните работи представляват чистка във връзка с предстоящите местни избори наесен.

Тихомир Безлов: Рокадите в МВР се правят по политически причини

Тихомир Безлов: Рокадите в МВР се правят по политически причини

МВР се политизира, особено след 2021 г.