Вътрешният министър Младен Маринов изрази увереност, че с продължаване на работата могат да постигнат пълен контрол и престъпната дейност на "ало" измамниците да бъде предотвратена. МВР продължава и с разяснителните кампании.

15% по-малко телефонни измами от началото на годината

15% по-малко телефонни измами от началото на годината

Младен Маринов призова хората да не се доверяват на непознати хора по никакъв повод

Освен това полицията работи по подобряване на структурите за противодействие на престъпността. Окомплектованият личния състав на контролните органи е запълнен с нови служители. "На настоящия етап сме постигнали това, което е заложено в управленската програма", уточни силовият министър по време на заседанието на ресорната парламентарна комисия.

Младен Маринов коментира и работата на службите по двойното убийство край Негован. Той подчерта значението на съвместната работа на органите, което е довело да разкриване на тежкото престъпление. Работата по случая "Негован" продължава. Назначени са допълнителни експертизи, но доказателствата потвърждават, че именно задържаните Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, са извършителите на престъплението.

Във връзка с другото убийство в столичния квартал "Изток", главният секретар Ивайло Иванов информира, че случаят все още не е разкрит, но се очаква развитие в близко време.

По отношение на тежките престъпления има сериозен напредък, отчете още Маринов. В сравнение с минали периоди тежките престъпления намаляват с над 50%. Разкриваемостта на битовите убийства е над 90%, отчете Маринов.

Основна и генерална превенция е бързото разкриване на извършителите на убийството и предаването им на съд.