Софийски градски съд остави за постоянно в ареста Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, обвинени за двойното убийство на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна, съобщава БНР.

Шляпашки и Нанчев са обвинени в предушмишлено убийство с користна цел. Двамата вече направиха самопризнания за извършеното от тях престъпление.

Те бяха доведени в съда под засилена охрана. Двамата мъже отказаха да отговарят на журналистически въпроси, като криеха лицата си от камерите. Те казаха пред съда, че са виновни и съжаляват. Служебните им адвокати поискаха по-лека мярка - "домашен арест", но съдът не уважи желанието им.

Не трябва да има съкратено производство за убийците от Негован, смята адвокат Марковски

Не трябва да има съкратено производство за убийците от Негован, смята адвокат Марковски

Според него на извършителите не бива да се дава това право, но те го имат по закон

Припомняме, че останки от телата на жертвите бяха открити в бидони край софийското село Негован. По-късно стана ясно, че убийството е било извършено на 14-ти юли в апартамента на семейството на столичния булевард "Витоша". Жертвите са били убити с два пистолета със заглушител. За да могат да пренесат телата, Шляпашки и Нанчев са ги разчленили в апартамента, след което в специално закупени за целта бидони ги пренесли през града и захвърлили край Негован. По-късно телата бяха намерени от местен рибар.

Случаят "Негован" е прецедент за българската криминалистика

Случаят "Негован" е прецедент за българската криминалистика

Ботьо Ботев: Рано или късно се установява извършителят, този случай ще излезе

За престъплението, за което двамата са обвиняеми, законът предвижда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.