Прокуратурата и защитата на Спас Василев, или както стана известен Спас от Кочериново, сключиха споразумение в Софийския районен съд.

Адвокатът на Спас Василев обяви преди съдебното заседание, че още днес иска присъда, като подзащитният му е готов да възстанови паричната сума на излъганите със самолетни билети Иван Ралчев и Янка Берзинска.

Припомняме, Софийска районна прокуратура внесе обвини Спас Василев за извършена от него измама с предмет самолетни билети.
Случаят стана известен през медиите в края на миналата година, като тогава десетки други хора излязоха като измамени.

Припомняме, Софийска районна прокуратура внесе обвини Спас Василев за извършена от него измама с предмет самолетни билети.

Случаят стана известен през медиите в края на миналата година, като тогава десетки други хора излязоха като измамени.

Обвинението, заради което Спас Василев бе задържан, е за измама отпреди 5 години - отново със самолетни билети, на мъж от Варна. По последните случаи все още се събират доказателства. Адвокатът му твърди, че той не е измамник, а защитната теза е, че е искал да помогне на приятели и познати.

Александър Николов е бил изключително активен в социалните мрежи - изгрява там по врeме на големите протести през 2013 г. Внимателно изгражда образа си - превръща се в коментатор в медии, без да се показва, създава уеб проекти. За себе си твърди, че живее в Париж, че е бил в щабовете на френски кандидат-президенти, а в последните няколко години, че е служител в компании като "Еърбъс".

По този начин успява да убеди различни хора, включително и сови познати, да закупят чрез него изгодни самолетни билети.

Споразумението, което се предлага на съда предвижда 7 месеца ефективна присъда. Тъй като Спас се намира в ареста по обвинението обаче вече 6 месеца, той ще лежи в затвора 1 месец.