Апелативната прокуратура във Варна взе на специален надзор досъдебното производство, образувано във връзка с умишленото убийство на германеца, извършено по особено мъчителен за жертвата начин от двама негови сънародници.

Целта ще бъде срочното и качественото изпълнение на действията по доказване и документиране на всички факти и обстоятелства по случая.

Престъплението е извършено в село Соколово на 20 октомври 2021 година. Първоначално досъдебното производство е започнато за престъпление във връзка с получен сигнал за отвличане. Той е от жената на убития мъж, постоянно пребиваваща в България и живуща в селото.

Тя дори получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от биологичен материал и пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице.

За броени часове е разкрито, че се касае за извършено друго умишлено престъпление спрямо 59-годишния съпруг на жената - убийство.

Двама мъже - Р.К. (59 г.) и Т.К. (23 г.), баща и син, също граждани на Германия, са установени като извършители на тежкото деяние. Те са привлечени като обвиняеми за престъплението и са за постоянно в ареста.