В Специализираната наказателна прокуратура нямат информация дали Георги Станоев - Малката Бирма, е задържан в Дубай. Така ръководителят на Спецпрокуратурата Димитър Петров отговори на въпрос дали имат постъпила такава информация.

Петров заяви, че също е видял информацията за Станоев в медиите. По линия на международното полицейско сътрудничество не е постъпила обаче официална информация. 

Издирват Бирмата и синовете му заради производство на цигари

Издирват Бирмата и синовете му заради производство на цигари

9 са обвинените за фабриката за цигари край Пловдив

Според появилата се информация по медиите Станоев е задържан, тъй като е издирван с червена бюлетина на Интерпол по обвинение за нелегално производство на цигари.

След ареста се очаква да започне процедура за екстрадицията му в България.

Евлоги Станоев-Голямата Бирма се предаде на прокуратурата

Евлоги Станоев-Голямата Бирма се предаде на прокуратурата

Станоев бе обявен за издирване на 14 септември...

Припомняме, на 12 декември 2018 г. Голямата Бирма се предаде на прокуратурата. Той бе обявен за издирване от Интерпол.

На 17 септември прокуратурата обяви, че 9 души са привлечени към досъдебно производство за незаконна фабрика за цигари край Пловдив.

Евлоги Георгиев - Голямата Бирма, и синът му Георги Станоев все още не са открити от органите на реда.

Останалите шестима са финансирали незаконните фабрики за цигари. Касае се за 40 тона намерен тютюн, 50 000 кутии цигари.

На 14 септември рано сутринта от Специализираната прокуратура имаха претърсвания и изземвания в офиси на дружества в София, стопанисващи заведенията "Везувий" и "Сръбски ресторант Бест".

Тогава беше задържана и бившата съпруга на Евлоги Станоев - Лидия. Ресторант "Везувий" се свързва с две фирми, според Търговския регистър. Едната е с управител Лидия Станоева.

На 24 август Окръжна прокуратура - Пловдив обвини 23 души за производство на цигари без бандерол в четири незаконни фабрики в Дупница, в Горна Оряховица и в Тутракан.

Общото количество на незаконните стоки, установени и иззети тогава е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки, на стойност 1 млн. и 500 хил. лева. След което на 28 август 2018 г. в ареста останаха 19 души.