Спецпрокуратурата повдигна обвинение срещу дъщерята на Димитър Желязков - Станислава, за участие в организирана престъпна група, предаде bTV.

Разследващите сочат като лидер на групата именно Митьо Очите. Дъщерята му твърди, че все още не знае какви са доказателствата и обвинението срещу нея.

Станислава е успяла да се види с баща си след екстрадирането му от Турция. Тогава са говорили и за делото срещу него.

"Намериха човек, който е лъжесвидетел, директно лъже. А този същият септември месец е задържан за шеф на организирана престъпна група, намерили са растения в него, в групата му, пари, наркотици. Той казва, че е денонощно с баща ми. Притеснявам се, че той не е добре здравословно. Че не го пускат дори и на лекар. Нали говорим за една хуманност - да отидат, да го прегледат." - коментира Станислава Желязкова.

След стрелбата срещу Митьо Очите в Слънчев бряг през 2016 г. дъщеря му и мъжът до нея - Велислав, бяха разпитани от полицията. Младата жена твърди, че не познава подсъдимите.

"Виждали сме ги в комплекса, но категорично нямаме нищо общо. Предполагам, че те му направиха засада, докато той отива да вечеря. Това са моите предположения. Той не помни много. Помни, че отишъл на вечеря, оттам много неща му се губят. Аз имах таксиметрова компания, в момента не се занимавам, защото имам бебе на 6 месеца и преди да родя, продадох фирмата си. Сега съм по майчинство и си гледам бебето." - посочва тя.