Специализираната прокуратура протестира в цялост съдебния акт на Специализирания наказателен съд по делото срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви.

Актът бе постановен на разпоредителното заседание на Спецсдъда, съобщиха Специализираната прокуратура.

Прокуратурата внесе и особено искане да бъде отменена по-леката мярка на Маринела Арабаджиева - от постоянния арест мярката й бе променена в домашен арест.

Очаква се Апелативният специализиран наказателен съд да се произнесе в законово установения срок.

Припомняме, вчера, 28 май, Спецсъдът промени в домашен арест мярката на Маринела Арабаджиева. Тя и съпругът й, с който управляваха столичен и пловдивски хотел са подсъдими по дело за участие в престъпна група, пране на пари и данъчни престъпления

Преди това, на 1 април стана ясно, че Маринела Арабаджиева излиза под домашен арест, а съпръгът й Ветко остава в ареста. Тогава решението не беше окончателно.

Пускат под домашен арест Ветко и Маринела Арабаджиеви

Пускат под домашен арест Ветко и Маринела Арабаджиеви

Това реши Спецсъдът

Припомняме също, че на 31 август 2019 г. бе извършена специализирана акция в офисите на хотел "Маринела" в София и хотел "Марица" в Пловдив, които са собственост на Арабаджиеви. Тогава бяха открити над 10 милиона лева кеш, а както се изрази тогавашния зам.-главният прокурор Иван Гешев, парите излизали от всякъде - от куфари, от касетки. За преброяването на парите се наложи да бъде броячна машина от БНБ. По-късно беше задържан и сина на Арабаджиеви - Вълчо Арабаджиев, който е с мярка за неотклонение постоянен арест.

На 20 септември стана ясно, че цялото имущество на Арабаджиеви е запорирано.

По делото е обвинен и малкият им син Вълчо, който излезе от ареста срещу половин милион лева гаранция.