Специализираният наказателен съд отказа да отмени забраната на подсъдимия Пламен Бобоков да пътува в чужбина, съобщава БГНЕС.

Бизнесменът, който е с три повдигнати обвинения, поиска ограничителната му мярка за напускане на страната да бъде отменена, за да поддържа работните си контакти и да провежда срещи с бизнес партньори от други държави.

Съдът обаче счита, че това би довело до риск той да се укрие от правосъдието. Същото е становището и на прокуратурата, която определи мярката като необходима.

Съдът все пак разреши еднократно кратковременно пътуване на Бобоков до Украйна, отново свързано с бизнеса му, за периода от 28 февруари до 4 март. Адвокатите на подсъъдимия обаче твърдят, че то не може да бъде осъществено на практика заради процесуалните срокове за протест или обжалване на решението.

Самият Бобоков бе категоричен, че няма никакви намерения да се укрива.

В съдебната зала той подчерта, че в България има семейство с 3 деца, възрастни родители и дългогодишен бизнес, за които трябва да се грижи.

Припомняме, спрямо бизнесмена Пламен Бобоков са повдигнати обвинения за търговия с влияние, търговия с нерегламентирани отпадъци и за държане без регистрация на археологически обекти.

Софийският районен съд обяви за незаконен ареста на Пламен Бобоков

Софийският районен съд обяви за незаконен ареста на Пламен Бобоков

Според съдия Яна Димитрова задържането му било немотивирано и незаконосъобразно