Хотел и заведение в Благоевград са хванати да крадат ток, съобщи "24 часа".

Служители на електроразпределителното дружество са потърсили съдействие от полицията като съобщили за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа.

Полицаи са оказали съдействие при извършената проверка в заведение за обществено хранене на ул. "Т. Александров". Констатирано е, че от неустановена дата до 14.30 часа на 02.12.20 г.е осъществено неправомерно присъединяване към мрежата като са монтирани пробивни токови клеми към външен захранващ кабел в съседна сграда, с което е променена схемата на свързване и са създадени условия да не се измерва потребената електрическа енергия. В 01 РУ Благоевград е образувано досъдебно производство.

Друг екип полицаи от 02 РУ Благоевград са съдействали на служители на енергото за втора проверка в хотел, намиращ се в кв. "Вароша". При проверката е констатирано, че от неустановена дата до 15.00 часа на 02.12.20 г. е осъществено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежата като са монтирани пробивни токови клеми към захранващ кабел, с което е променена схемата на свързване и са създадени условия да не се измерва използваната електрическа енергия. В 02 РУ Благоевград е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234В, ал. 1 от НК.