22-годишен племенник е убиецът на 53-годишния Начо Четрафилски от ботевградското село Литаково. Това обявиха на съвместен брифинг от ОДМВР-София и Софийската окръжна прокуратурата. Те оповестиха подробностите около разкритото престъпление.

На 31 януари в 23.40 часа е получен сигнал, че в селото са възпроизведени изстрели и се чуват викове за помощ. На адреса полицаите откриват мъртъв 53-годишния пастир на Литаково - Начо Четрафилски. Причината за смъртта му е огнестрелна рана. До него била 47-годишната жена, с която живеел. Тя също била ранена. Пострадала е само ръката й и няма опасност за живота й. 

Само няколко часа след тази гледка органите на реда разплитат случая чрез разпитите на 20 свидетели. Задържат четирима жители на съседното село Врачеш. След допълнителни разпити задържаните и съответно обвинените за престъплението остават двама. Това са 22-годишните до момента некриминално проявени мъже - Марин и Станислав. Единият от тях - Марин е пленник на убития и именно това разкрива битовия характер на престъплението.

Има данни, че причина за деянието може да е спор за имот между убития пастир и бащата на задържания Марин. При претърсванията в домовете на двамата са открити доста боеприпаси и огнестрелни оръжия, сред които ловни пушки. Фаталният изстрел, отнел живота на Начо Четрафилски, е точно от ловна пушка.

Друга подробност около случая разкрива, че двамата младежи са употребили по всяка вероятност алкохол преди престъплението. От вчера обвинените 22-годишни мъже са с постоянна мярка за неотклонение - "задържане под стража".