Сръбски инвеститор щял да произвежда каравани на мястото на разбитата наркооранжерия в Русенско. Това стана ясно от думите на бившия кмет на село Новград Иван Русев за Нова телевизия.

Той обясни, че се предвиждало инвестицията да се направи преди 10 години.

Припомняме, вчера полицията в Русе разби най-голямата ферма за марихуана в областта. Бяха иззети над 140 килограма растения на обща стойност над 1 млн. лева.

Оранжерията в русенското село е работила с напълно затворен цикъл. При акцията си криминалистите открили 1743 саксии с разсад, над 140 килограма марихуана, цялостно изградена система за поливане, отопление и вентилация.

В халетата на селскостопанския двор имало пригодени апартаменти за работниците, а офиси били оборудвани като спални и кухни, така че да не се налага работещите да излизат в селото.

Разбиха лаборатория с марихуана за над 1 млн. лева в Русенско

Разбиха лаборатория с марихуана за над 1 млн. лева в Русенско

Задържаното количество е рекордно за областта

Всички работещи мъже в комплекса са били от София. Задържани са общо девет души - седем в лабораторията и двама в столицата. На осем от тях е наложена прокурорска мярка за 72 часа. Някои вече са осъждани.

Извършени са претърсвания на апартаменти в София, задържани са три автомобила, телефони и компютри. Окръжната прокуратура в Русе е повдигнала 8 обвинения за държане и разпространение на наркотични вещества.

По думи на бившия кмет местните хора били "шашнати" от разкритието, тъй като никой не подозирал за извършваната незаконна дейност.