Взрив пред офис е станал в Стара Загора в нощта срещу неделя. Самоделка с приблизителен еквивалент от около 100-150 грама тротил взриви входната врата на офис, собственост на известен предприемач от Стара Загора, съобщи starozagorskinovini.com.

Сигналът за взрива е бил подаден на телефон 112 към 23:30 часа в нощта срещу неделя. Вълната е отнесла стъклото, само залепените отвътре рекламни материали са предпазили помещението от допълнителни щети.

Фирмата е собственост на 39-годишния Красимир Янакиев. Основната й дейност е строителство и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба. Тя е била регистрирана с уставен капитал от 1000 лв.

Офисът е бил открит съвсем наскоро в новопостроена кооперация в идеалния център на Стара Загора. Според запознати дружеството в момента изпълнява строителството на няколко луксозни сгради, включително и на комплекса "Green sity Stara Zagora" на нeколкостотин метра от взривения офис.

Опитни криминалисти са категорични, че бомбата е целяла сплашването на Янакиев заради силното му навлизане на пазара на недвижимите имоти в Града на липите.

Според справка в Търговския регистър на името на Красимир Янакиев се води още една фирма с аналoгичен предмет на дейност - "Симтекс 99", която е регистрирана в началото на м.г., пише местната медия.