Софийският районен съд излезе с декларация по повод административно-наказателното дело за дребно хулиганство с докладчик съдия Николай Василев.

Призовават да не се оказва натиск чрез квалификации

Три дни поред телевизия "Алфа ТВ" е излъчвала материал, в който с големи букви на екран, съдържащ изображение на съдията, е изписано "Корумпираният съдия от Софийски районен съд Николай Василев пусна на свобода престъпника от Судан".

От СРС смятат, че с многократното излъчване на този материал засяга не само лично човешко достойнство и добро професионално име на съдията, но и независимостта на съдебната власт и доверието на обществото в нея.

Симеонов не подкрепя Сидеров за оставка на МВР шефа

Симеонов не подкрепя Сидеров за оставка на МВР шефа

Решението на един проблем не е в искането на оставки

Неговите колеги от Софийски районен съд се противопоставят на използването на подобни квалификации по отношение на съдии и обръщат внимание на отговорността, която медиите носят за информиране на гражданското общество и спазване на професионалните етични стандарти.

Делото е разгледано на 6 октомври, в Софийския районен съд по указа за борба с дребното хулиганство. Твърденият за нарушител е оправдан, а съдебното решение е влязло в сила веднага.

Суданец обижда и агресира срещу жената на Сидеров след пътен инцидент

Суданец обижда и агресира срещу жената на Сидеров след пътен инцидент

Ударили страничните огледала на джиповете си

Припомняме, лидерът на партия "Атака" Волен Сидоров поиска оставката на вътрешния министър след като между съпругата му Деница Сидерова и суданец на име Мажди Гамдур имаше словесна атака на пътя. МВР е абсолютно прогнила система. Ще бъда против да отделят над 1 млрд. лева за прогнила и корумпирана система. Ще настоявам от квотата на патриотите човек на "Атака" да оглави МВР, заяви Сидеров пред телевизия "Алфа".

Почти едновременно с това стана ясно, че Националния координатор на "Атака", който е и бивш главен секретар на МВР по време на правителството на Пламен Орешарски, Светлозар Лазаров е подал оставка