Без опасност за живота е 38-годишната жена, която вчера беше простреляна пред входа си в Ямбол, съобщават от полицията в града.

Припомняме, 56-годишният Теньо Желев стреля по майка с дете пред блока, в който живее. Момиченцето на годинка и половина почина. По-късно след катастрофа почина и самият убиец.

Драмата в Ямбол се разигра снощи около 18 часа. Първоначално 56-годишният Теньо Желев простреля вуйчо си в близкото село Козарево. В момента 71-годишният мъж е в същата болница, в която се лекува и почернената майка. Той е с 2 огнестрелни рани в крака и без опасност за живота.

След като опитва да убие вуйчо си, разяреният бивш охранител се връща в Ямбол, където от автомобила си стреля по майката с бебе. 38-годишната жена е уцелена в бедрото, а дъщеря й - смъртоносно в гърдите.
Майката беше хоспитализирана с опасност за живота.

Веднага след това убиецът подкарва Ладата си обратно към село Козарево, но по пътя катастрофира в дърво. Окрит е от медицинските екипи в състояние на кома и около 19 часа умира в ямболската болница.

Процесуално-следствените действия по изясняване на трагичния инцидент продължават под ръководството на Окръжна прокуратура.

Теньо Желев живее във входа на простреляните майка и дете и отговаря на описанието, дадено от очевидеца на стрелбата.

При огледа на катастрофиралия автомобил е намерен пистолет "Макаров" с патрон в цевта, законно притежаван от него.