Служители на ОДП - Стара Загора разкриха за часове извършителите на тежко криминално престъпление, информират от пресцентъра на МВР.

Вчера около 10.30 часа гражданин съобщил в РПУ-Чирпан, че в р. "Омуровска" близо до с. Черна гора е забелязал труп на жена.

Веднага на място бил изпратен дежурен оперативен екип, който при огледа е констатирал следи от насилие - удари по главата и прободни рани по тялото. Бързо била установена и самоличността на жената, 69-годишна жителка на с. Черна гора.

Последвалите оперативно-издирвателни действия повели криминалистите по следите на извършителите на тежкото криминално престъпление - 18-годишният И.Т. и 17-годишен негов съселянин.

Служителите на реда установили, че убийството е извършено на 24 януари около 22.30 часа, когато двамата нахлули в дома на самотно живеещата жена. Целта им била да претършуват къщата, но заварили стопанката вътре.

По първоначални данни, те я нападнали, непълнолетният й нанесъл прободни рани с нож. Когато жената издъхнала, двамата изнесли тялото, завлекли го до реката и го изхвърлили.

Двамата извършители са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.