Във връзка с предвидените няколко шествия в София на 9 юни, едно от които е София прайд 2018 г., столичните полицаи ще предприемат мерки за охрана на обществения ред.
Налага и временна организация на движението.

Първото шествие на 9 юни, събота, е заявено с начален час 14 часа. Сборният пункт е на площад "Народно събрание". Маршрутът е по булевард "Цар Освободител" до площад "Независимост", по булевардите "Княз Ал. Дондуков", "Княгиня М. Луиза", "Витоша" до НДК, площад "България". Посоченият час на приключване е 16.30 часа.

МВР харчи 160 000 лв. за мирното протичане на прайда

МВР харчи 160 000 лв. за мирното протичане на прайда

Карлос Контрера против харченето на ресурса на полицията

За времето от 16 до 22 часа е организирано друго шествие - София прайд, участниците в което ще се събират пред Паметника на Съветската армия - "Княжеска градина".
Парадиращите ще преминат по булевардите "Цар Освободител", "Васил Левски", улица "Ген. осиф Гурко", улица "Г.С.Раковски", булевард "Княз Ал. Дондуков", булевард "Васил Левски", булевард "Цар Освободител" до Паметника на Съветската армия, където мероприятието ще приключи.

От 17 до 20 часа в близост до билетния център пред Национален дворец на културата ще се проведе митинг- събрание.

В 18 часа пред пилоните на НДК ще се събират участници в шествие, които ще се придвижат по столичните булеварди и улици "Патриарх Евтимий", "Граф Игнатиев", "Христо и Евлоги Георгиеви", пред сектор "А" на Национален стадион "Васил Левски", по алеята покрай сектор "Г" на стадиона до езеро "Ариана" в "Борисова градина", където събирането ще приключи.

Фандъкова обеща грижа за София Прайд 2018

Фандъкова обеща грижа за София Прайд 2018

За първи път София Прайд организира и спортна програма

Преди, по време и след провеждането на всичките горепосочени прояви полицейски служители от СДВР, подпомагани от техни колеги от ГД "Национална полиция", ще бъдат ангажирани в обезпечаването на сигурността, охраната на обществения ред и организацията на движение в града.

На обявените сборни места ще бъдат изградени буферни зони за участниците в обявените събирания.

Съгласно българското законодателство, в обособените зони няма да бъдат допускани лица във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи като огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове и други.

Диалогът в обществото да не се води през прайдове, иска Контрера

Диалогът в обществото да не се води през прайдове, иска Контрера

Ивайло Пенчев: Тези хора трябва да бъдат приети от обществото

При необходимост, по направленията на придвижване на шествията, поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътните платна на столичните булеварди.

Взети са всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред.

От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провежданите прояви, да проявят толерантност и да спазват стриктно указанията на униформените.

ДАЗД да защити децата, заведени на прайда, искат от "Национална съпротива"

ДАЗД да защити децата, заведени на прайда, искат от "Национална съпротива"

И да се потърси отговорност от родителите им