С полицейска операция са установени и задържани трима румънци, предлагали фалшиви златни накити в района на главни пътища в и около столицата,

Столични полицаи са задържали тримата чужденци на 31 юли. Установено е, че тримата използват заучена схема, като спират с лек автомобил с чуждестранна регистрация, имитирайки авария, с отворен преден капак, в крайното платно или в аварийната лента и махат с ръце към преминаващите покрай тях коли.

Когато някой отбие, за да им помогне, те на чужд език обясняват, че са закъсали с автомобила и се нуждаят от пари. В замяна предлагат фалшивите златни накити, а когато някой откаже прибягват и до заплахи с оръжие.

Тримата са задържани с полицейски мерки до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура един от румънците е с повдигнато обвинение. Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава. СДВР призовава: Ако има потърпевши от подобен род посегателства, които не са потърсили съдействие в полицията да подадат сигнал в най- близкото поделение на МВР.