Военният съд разпита медицинския екип, констатирал смъртта на Ангел Димитров - Чората.

Наложи се очна ставка между медицинската сестра и лекарката от екипа, тъй като мед.сестрата твърди, че доктор Огнянска не е констатирала смъртта посредством слушалки, с които да провери наличието на пулс.

Лекарката обаче, е категорична, че е използвала апарата и пулс не е бил засечен.

При очната ставка медицинската сестра заяви, че може и да не е видяла кога лекарката използва слушалките, тъй като е търсила фенерче.

Половин час го биха, последните 10 минути спря да вика...
Из свидетелските показания на гаджето на Чората

Още едно противоречие трябваше да изясни съда в показанията на Росица Георгиева - наемателка в кооперация, намираща се до мястото на инцидента в Благоевград.

При предишния съдебен състав през 2006 г. Георгиева твърди, че е видяла много хора около тялото, което пред погледа й е качено в линейката.
Пред този съд днес тя заяви, че не си спомня да е видяла други хора и че е било много тъмно.
Съдията наложи прочитане на показанията от 2006 г. в тази част, в която заявява, че е видяла и други хора.

Другите две свидетелки, живеещи около мястото на инцидента заявиха, че са видели тялото да лежи до колата и приближаващата се патрулна кола, но са се изплашили и не са гледали нищо повече.  

Делото продължава с разпити на останалите свидетели, призовани на днешното заседание.

Припомняме, вчера делото бе разсекретено и се гледа на открити заседания, след като на 20 февруари Военноапелативният съд отмени присъдите на петимата полицаи от Благоевград, постановени на първа инстанция и върна делото за повторно разглеждане.