Софийски градски съд наложи глоба в размер на 500 лева на Георги Стефанов, свидетел по делото срещу варненската съдийка Анелия Цветкова.

Припомняме ви, Цветкова беше арестувана с 10 000 лева подкуп на 17 юли 2008г. в заведение във Варна. Парите бяха предадени от строителния предприемач Стефан Стефанов.

Днес Георги Стефанов - син на Стефан Стефанов, не се яви на съдебното заседание и съдът наложи следващия път да бъде доведен принудително.

Георги е един от основните свидетели, с който други трима свидетели трябваше днес да проведат очна ставка, заради съществени разминавания в показанията.
Според прокуратурата Цветкова е поискала от Георги Стефанов пари, за да реши по изгоден за него начин дело.

Сигналът беше подаден от бащата на Георги Стефанов. Съдът откри сериозни противоречия в показанията на двамата и постанови провеждането на очната ставка.
Съдът разпита 24-годишната Рая Хаджиминчева. Тя работи в ресторант „Лавера" във Варна, където чести клиенти са били Стефан Стефанов и Анелия Цветкова.

По време на ареста на съдийката, Хаджиминчева е била поемно лице. Тя разказа, че при ареста от чантата на Цветкова са били извадени пачки с пари, вързани с ластик. По думите й тогава е съставен опис на парите.

На следващото съдебно заседание ще бъдат призовани петима свидетели, единият от които собственикът на „Литекс" Гриша Ганчев.

Припомняме Анелия Цветкова обясни, че е получила голяма част от сумата от Ганчев като заем.