Провежда се акция "Бяло" срещу разпространителите на наркотици, съобщи Нова телевизия.

Прокурори и полицаи са започнали в ранните часове на деня акция срещу разпространението на наркотични вещества в цялата страна по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев.

По информация на медията се претърсват домовете на известни лица от криминалния контингент, които са били обект на предишни разследвания за разпространение на дрога.

По време на международна операция са иззети 30 тона кокаин, с участието на ГДБОП

По време на международна операция са иззети 30 тона кокаин, с участието на ГДБОП

Задържани са общо 13 лица на територията на Испания, сред които двама българи

Акцията цели ограничаване на тенденцията за масово пласиране на наркотични вещества и е първата от месеци, която се провежда съвместно от прокурори и полицаи в цялата страна, на фона на трайното увеличение на случаите с дрогирани шофьори през последната година.

По-късно се очаква официална информация от прокуратурата и полицията за провеждащата се операция "Бяло".

Според bTV в следващите дни ще бъдат проверявани и районите около училища и университети, както и заведения, в които има данни, че се продават наркотици.

Столични полицаи прекъснаха покупко-продажба на дрога

Столични полицаи прекъснаха покупко-продажба на дрога

Дилърите и клиентите са задържани, иззети са кило и половина марихуана и 90 гр амфетамин

БНР информира, че в рамките на акцията са задържани четирима души в село Равно поле. Полицейското присъствие в района е засилено. По неофициална информация са били открити наркооранжерия и сериозно количество дрога.

БГНЕС съобщава, че двама души са били задържани в село Томпсън край Своге. Там също е открита оранжерия с голямо количество марихуана. Двамата арестувани вече са били осъждани за разпространение на дрога, като единият е свързан с т. нар. "Люлинска група"